Total Pageviews

Wednesday, May 11, 2011

NEW JOB...



dah lame xupdate blog ni...rindu pulak rasenye....skrg aku dah jauh dr koga(msh dlm srawak je..hehhehe)...skrg aku dah tanggung tanggungjwab yg besar...aku dah bkeja sptmana yg aku penah ckp yg aku ada temuduga n kursus 1 masa dulu...

so,aku update ni masa aku tgh kja la ni..dlm opis ni bro...senyap2,menyelam sambil minum air..heheheh...(jgn smpai lemas je...)

aku nak share2 sikit je ye....nanti share lg yer....keja aku skrg cuma bantu keluarga miskin...niat mesti bersih...xperlu tggu blasan,allah maha adil..itu je plu ingat...

masa ni kami org tgh wat kerja kursus tok mantapkan lg jiwa n fizikal...tugasan ni penting tok aku jalankan tugas nanti...dlm tugasan ni pun ada praktikal jugak...sedar xsedar sbulan dah nak dkt sebulan aku kat cawangan saratok/sri aman...nanti pindah lg kat cawangan sri aman...mcm2 aku jlani msa sebulan ni,redah hutan,myeberang sungai la semata2 nak pg MP.MP tu mesyuarat pusat,time tu la sahabat2 bkumpul tok msyuarat..

best tau pg tmpt yg xpenah n jumpa urg ramai...kira public speaking dibuatnye...masa tu la perlu ada budi bahasa budaya kita...hehehehe
klah,aku sertakan ckit pic kat korang yer....nak sambung kja la yer...bub bye...(^O^)

Thursday, March 24, 2011

happy birtday 2U


hari ni birtday ex GF aku...hahahaha...walaupun dah lame dah break tp aku masih ingat birtday die coz no aku pakai ni,register atas nma die..hahhahaha..so,aku dpt free kol n msg 7day...huhuhuh..guna free ats birtday urg lain,birtday aku sendiri lame lagi...huhuhu..rugi jugak kalau xpakai,skali dlm staun je dpt free macam tu...masa tu hot2 bcinta ON je la..skrg apa dah jd..pakai je la..

apa2 pun aku nak ucap HAPPY BIRTDAY kat ex aku tu...walaupun aku tahu die tengah happy bsama si die n die n die..jangan gadoh2 lepas break,xbaik untuk kesihatan...hehhehe..smoga murah rezeki n panjang umur...n smile always....=)

khusus induksi


ni aku nak share tawaran khusus induksi pembantu amanah yg pernah aku pernah post dulu...mulanya memang borink la khusus tu...mula dtg tu dah xtau apa2 nak buat,xda dberi jadual...so,berkenalan la dgn member3 baru,ada yg dr miri,limbang...jauh jugak mereka datang,penuh dgn harapan dgn khusus induksi tu.....


dah malam tu xda pa2 nak buat,so,aku ngan member2 aku apa lagi keluar dari hostel tu la...sempat menziarah tempat karoeke,hehehehe....malam tu jugak la final all england....kamiurg cari la tempat makan yg ade sediakan screen besar...nasib baik ade tp xdpt tgok lin dan vs chong wei main,dah lewat sgt...xdapat masok hostel nanti..dgr berita je la ...dgr2 berita chong wei menang...cograt 2 datuk chong wei...
first day,pagi tu pukol 9 baru msok kelas,kelas sebenar pukol 8 dtg pukol 9...hebat!!!cikgu yg tggu anak2 murid..heheheh..ari tu kamiurg dengar cermah je..punya la ngantok mata,macam nak terbalik coz ngantok sgt...


second day,kamiurg dberi tugasan n bmalam dirumah keluarga angkat...best jugak bmalam kat rumah urang yg xdkenal..tempat tu masih kurang dari segi pbangunannya walaupun berdekatan dgn bandar...nanti aku cerita pasal apa yg berlaku kat rumah keluarga angkat yer....
thirday,kami balik la kat hostel n buat sedikit assignment,markah tu....kalo xlepas 70 keatas fail la jawap nya....nasib baik,aku dpt settlekan dgn sempurna....pas tu,hari ke4,xda apa2 menarik tp hari tu ade interview kali ke2,punya la narvous,hafal lagi...adoi2....macam blari 100m lawan dgn osen bolt,heheheh..nasib baik la aku dpt jawap apa yg si tukang interview tu tanye...kalau tak,mampuiiii aku...

last day,adala exam ckit n ceramah ckit....then,die org cite pasal skim perkhidmatan....part tu yg aku suke dgr...hahahahhaha...

marathon update

fuhh!!!lame sudah tak mengupdatekan blog ni..banyak sawang dah blog ni...hehehhe...aku nak cat baru dgn mengupdatenya,insyaallah tiap2 hari xpun mingguan...aku takut nanti ada kulat tumbuh...huhuh


ni aku nak buat marathon update cikit,mcm2 cita aku nak share....sharing is caring..hehehehe..oklah,nak citela ni ya...the next post...

Thursday, February 24, 2011

ALHAMDULILLAH....



Again,i want 2 say...alhamdulillah..syukur kehadrat Nya....aku telah melepasi tahap kritikal dlm interview kelmarin...mungkin die tengok aku encemmm sgt kot..huhuhuhu...(terperasan la pulak)..nama aku tercalon dalam khusus induksi pada 14/3/2011 kelak...tidak sia2 aku pergi dari subuh hingga isyak baru la sampai kat rumah...


opsss!!!lupa nak ckp...jawatan yang aku dapat tu,aku anggapnya sbg menteri kewangan dalam dalaman...atas lagi dari menteri kewangan dalaman...hehehehhe...


apa2 pun doakan terbaik untuk aku di khusus induksi nanti yer utk mncapai level yang seterusnya..jadi menteri kewangan dalam dalaman...hehehehehe


Tuesday, February 22, 2011

new hair,new style..ENCEMMMMM.....

hari ini aku gunting rambut sudah...waahhhhh.....ringan rasa kepala aku...
aku selalu kene buli mak aku...die ckp,rambut aku mcm sarang burung walit
tp aku nak buat style korea sebenarnya..hehehehhe...yg adik2,mak cik2,janda2,awek2 suka skrg ni...hehehehe


sebenarnya aku terpaksa gunting rambut sebab aku ada interview kebesokkan harinya..mesti smart2,misai sudah cukur,janggut sudah buang...ringan sungguh kepala aku..tengok dalam cermin ENCEM,heheheh...mcm budak baru tadika,hihih....xda urg puji aku sendiri la puji..baru ada keyakinan...betol tak??
untuk lebih menawan,sentiasa motivasi selalu diri...thinks positif no negatif...(n_n)_smile always...

Saturday, February 19, 2011

posto2~~~



hari ini aku jd penghantar surat yg btauliah....posmen xkeja ari sabtu ni tp aku keja,btauliah katakan...huhuhu..surat tu 1 tajok je,tp nama yg mnerima tu,ade yg kat selatan,timur,timur laut,utara...huhuu


surat tu bertajuk "kenduri kesyukuran MUHAMMMAD EMIR MIKHAIL"...majlis tu berlangsong besok....cpa2 yg mmbaca post ni pd 19/02/2011 boleh la dtg kat rumah aku besok 20/02/2011..cpa2 yg tahu rumah aku la...yg xtahu tu raya nanti jemput la dtg rumh ye(lame lg,posa blom...hehehehe)nanti aku buat map utk korang..


lupe nak ckp,yg punya majlis tu abg aku sendiri...die nak buat majlis ksyukuran tok anak die...buat pgetahuan semua,MIKHAIl baru keluar hospital baru2 ni...9 ari kat hospital,5 ari kat ICU dalam keaadaan kritikal..4 ari kat wad biasa...


nanti la aku cerita saat gentir n duka masa kat hospital selama 9 ari tu...argggghhhh....jam dah tunjuk kol 12,panas la....xpela,guna payong je...jd mamat payong..hahahhahaha...bubye...

Friday, February 18, 2011

masa dulu dolok part 1


cpa ni??ni aku,masa umu aku 6 thun(cutekan)ahak!!!


masa umor 4 thun dah aku disekolahkan ditadika kemas,2 thun aku kat tadika tu...urg lain dah habis tadika aku je yg msh stay kat tadika,bkn xpandai tp umo blom ckup..bila sama umo msok tadika tu bangga la aku coz aku senior diorg tp umo sama...huhuhuh...



1996 aku primary skool kat SK TAMBIRAT,skrg dah buat baru sekolah tu...beruntong anak cucu aku nanti....masa skool tu aku mmg aktif la ckit,al maklom la masa tu arwah kakak aku ngajar kat situ jd,aku buat rajin2 la...huhuhuh..(nak mela juak)...selalu nya msok bcerita,hafazan...penah 1 kali aku excape kelaz hafazan...ustaz swoh hafal surah aku xhafal...jln tburok nya aku excape la...balik umh buat2 xtau je..heheheh(please dont try this at home)


aku upsr 2001,masa tu narveos sungguh....tp aku buat tbaik...dah la masa tu ada program ank angkat guru,aku tpilih jd anak angkat guru besar...adoi!!!!masa tu pning...
nasib baikla aku buat yg tbaik masa tu...dapat la 5 A street tp bkn aku la...kwn aku lain,die mmg genius tahap keta kebal..aku just dpt 1 A je dr 5 lain semua B k..mungkin pmeriksa tu,ade masalah dgn bini...sebab tu la kertas aku die bg B je..sptut nya A...kalo aku tau cpa yg semak kertas aku,aku spon die msok toilet(2osen je....hehehee)

to be continue....................coming soon part 2

Sunday, January 9, 2011

sarawak boleh






















Jumaat 7 januari,saya telah menghadiri Anugerah Ikon Negeri Sarawak di hotel pullman,kuching...semua atlet sarawak dijemput & dianugerahkan piala serta wang dberikan sbg tanda pghargaan kpd atlet srwak utk mgharumkan sarawak serta malaysia..antara yg hadir ialah,daniel beego,sapok biki,pandella,watson nyambek,serta atlet yg lain...byak yg mhadiri majlis tersebut,semua belia2 seluruh bahgian samarahan dijemput utk mnyerikan majlis tsebut & mberi semangat kpd belia2 yg lain....trut hadir dlm majlis tsebut,menteri belia & sukan,Datuk Shabery Cheek & pgawai2 yg lain...dpt juak bgambr dgn Datuk ya,sblm tok ngga dlm tv jak...tok tek dpt bslm dgn nya...huuhuhu(gembira nyee)...majlis tsebut di akhiri dgn psembahan artis tempatan spt Dayang Norfaizah,Hattan,ManKidal...sempat juga bgambr dgn cdak artis n atlet....huuhhuhu...xda keja lain nak bgambar jak...kat atas ya antara gambar yg sempat diambil...huhuhuhu...last sekali nak mdh,perut mmg kenyang habis la hari ya,dpt mkn kat hotel btaraf 5 bintang...ambik2 nak mkn p xdmkn...hahahah..nak merasa ajak sbenarnya....antara kenangan dpengawalan tahun 2011...yg penting saya dpt eppy selalu...
UMNO Online

HAPPY SUNDAY!!!(n_n)

nak pg kemana hari ahad ini??pg la jln2 ke,shopping ke,ziarah keluarga lain tak pun pg kenduri....kepada yg dah bkeluarga lebih baik masa hujung mggu ni bsama keluarga....xda masa lain nak bsama anak2,masa hujung mggu ni la kt manfaatkan nya...hari bkerja kt mmg xda masa utk mereka,turun kerja pg2 tgok diorg tdor,mlm dtg kerja pun tgok dieorg tdor...asyik jumpa tdor2...mesti la dieorg nak rasakan kasih syg ibu bapa...
kalau tak buat bgitu diorg akan merasakan ibu bapa xambil berat ttg mereka tau nak cri duit je...kasih syg tak dberi,xadil tu...ti dieorg dail 15999 kan anaiya dbuat nya...
semua urg ada keluarga,masa keluarga masih ada ni hargailah mereka..jgn la dah mereka xda kat dunia ni baru nak mrintih pmergian dieorg...kalau ada silih faham dgn adik beradik ke,ibu bapa ke,suami isteri ke...lebih baik bmaafan segera,kita xtahu bila tiba ajal kt,ntah2 hari ini,esok,lusa...cepat2 bmaafan,kalau yg jauh tu call je,msg xpayah la mcm xikhlas je...skrg ni mudah je,hanya dhujung jari...kalau cacat xda jari mcm mna nak ckp??dhjung kaki??hahahahah...
aktiviti saya hujung mggu ni yg btarikh 09012011 nak bsama keluarga je la...selalu sgt sma kwn2,besok pun dpt jumpa...nak jumpa cewek,xda cewek,blom bpunya...still single(heheheheh)...ari ini nak ajak keluarga BBQ...dah lame xda buat mcm tu...mahu jugak nak merasa ayam panggang....ada ummmmm!!!!sodappppppp....
ini sahaja coretan kali ini,nanti kalau pjg sgt boring...asyik mbebel je...akhir kata dari saya,selamat hujung minggu & senyum selalu(n_n)

Saturday, January 8, 2011

syukur apa yg dimilki...


Tepat jam 12.00 tghmlm.....ke ba booommmm!!!!!....itulah petanda tahun baru 0101 2011 mbuka tirai utk semua penduduk dimuka bumi ini,tmasuklah malaysia....semua azam,semangat,target dibuat pada tarikh tsebut(01012011) tp sampai bila smua yg drancangkan djlnkan...selalu nya semua nya hanya diawal tahun sahaja..xsampai 1 bulan semua telah luntur...dimana hilang nya semangat itu????cuba kita fikirkan...oleh itu,kita fikirkan lah azam yg mampu kt kecapi dlm masa ya...jgn mlebihi keazaman dr kemampuan...

ini ada crita nak dikongsikan,ada sorg hamba Allah ni,sblm ni mmg blagak lah,mentang2 dah ada kerja(baru je 4 bulan) tp bkn goverment just swasta...gaji bkn main lg die ckp,rm1+++...2 3 bulan lepas,die ambil kereta baru..nak blagak la konon nya..p akhir2 ni die "sakit kepala"coz xdpt nak bayar bulanan kereta tu..awal2 bulan dah ckp,sakit kepala pkirkan nak byar hutang itu ini...tu la,kalo blom mampu nak ade kereta ke rumah ke jgn dulu ambil...sendri susah..biar susah dulu,bru senang kemudian..kalo dah stabil kewangan tu,ko nak ambil pae pun bleh,kapal selam ke,jet A1 ke...skati korang la..lantak jee!!!!apa2 pun syukur apa yg kt ade skrg...